Veritas Collegiate Academy

Veritas Collegiate Academy

Több, mint 5 éve vagyunk kapcsolatban a Baptista Szeretetszolgálattal, oktattunk sakkot, táblajátékot, csocsót számos baptista iskolában, óvodában. Az idei év elején hívta fel figyelmünket Szenczy Sándor – a Szeretetszolgálat emeritus elnöke – egy ősszel induló új iskolára, ahol a táblajáték-oktatási projektünk folytatódni tud.
Ez a Veritas Collegiate Academy Budapest – egy baptista elvek alapján működtetett amerikai-magyar kettős érettségit biztosító iskola. Frekventált helyszínen, Óbudán, a Filatorigát mellett található, a XXI sz. szellemiségét kiválóan szolgáló, sokrétű fejlesztést biztosít tanulói számára. Az iskola vezetője Dula Borbála, a Baptista Szeretetszolgálat egyik meghatározó vezéregyénisége.

Idén októberben kezdődött táblajáték oktatásunk az iskolában. Programunk célja, hogy a diákok következő év márciusáig olyan tudásra tegyenek szert, hogy más baptista iskolákban tanuló diákokat oktathassanak alapszinten táblajátékokra.

A foglalkozás-sorozat tematikáját Terbe Péter állította össze, s az előadások zömét is ő tartja. A rávezető táblajátékok és bonyolultabb rokonjátékok mellett a sakk is kiemelt szerepet kap a programban.