Jól sikerült az első idei sakktábor!

Június 22-én indult idei első napközis sakktáborunk közel húsz résztvevővel.

A gyerekeket három csoportra bontottuk – tudásszint és korcsoport figyelembevételével. A tábort két helyszínen tartottuk, kiegészítve a Szent István park adta lehetőségekkel.

A kicsiknek a délelőtti aktív sakkozást és angol foglalkozást ebéd, csocsózás majd szabadtéri program követte a parkban.  A hetet jó hangulatú háziverseny zárta.

A nagyobbak délelőtt és délután is sakkedzéseken vettek részt, amit természetesen ők is kiegészítettek pár csocsó-meccsel. Az időjárás sajnos nem volt túl kegyes hozzánk, de párszor azért sikerült szabadtéren is sakkozni, és egy kis focizásra is sort kerítettünk. Külön öröm számunkra – és a tanítványok számára is – hogy GM Czebe Attila és GM Varga Zoltán elfogadta a felkérést és a versenysakkozó diákok számára edzést tartott.  A nagyok számára az egész heti sakkozást egy alkalommal póker, másik alkalommal pedig matematika foglalkozás színesítette – a visszajelzések alapján, nagy sikerrel. A hetet a nagyoknál is háziverseny zárta, melyen párban küzdöttek meg a taktikai feladványokkal. Természetesen a hét programjából nem maradhatott ki a szimultán, négykezes és a tandem sem.