A Kalandor sakk harcos

Ifi korában többször nyert korcsoportos bajnokságot, fiatalon Nagymester lett. Sokan úgy voltak vele, hogy túlzásba viszi a mulatságot, közelebbről megismerni viszont csak keveseknek sikerült.

Atyó a legjobb példa arra, hogyan utazhatsz bármerre, ha jól tudsz sakkozni.

A versenyszervezők legtöbb esetben fontosnak tartják, hogy rendezvényük jó hírnévvel rendelkezzen, ezen sokat javít, ha nívós játékosok látogatják. Attila sakkjátékát a nyers erő jellemzi. Ritka, elmélettől gyakran eltérő megnyitásai, hamar face to face küzdelemre kényszerítik az ellenfeleket.

A kalandor sakk harcos fél lépésenként értékeli az állást idő, Királyok helyzete, anyag és tér szerint. Türelmes játékos, de fő fegyverneme a taktika.

Nagymesterként sokfelé hívják, eddig nem is volt különösebb karriercentrikus célja, csak carpe diem.

Minden évben elutazik egy ázsiai körútra India, Thaiföld, Malajzia, de játszott már Indonéziában, Sri Lankán. Idén megnézte Szingapúrt is.

Ausztráliában, Új-Zélandon, Mexikóban és még nehezen megszámlálhatóan sok országban is versenyzett. Mind ezek mellett, Hollandiában, Belgiumban Szlovákiában, Romániában és Görögországban is játszik csapatbajnoki mérkőzéseket.

Szakkommentátorként sok esetben a 2600-as nagymestereknél is szórakoztatóbb, bátran, határozottan beszél a közönség előtt. Attila nem gyűjt és nem is költ lakásra vagy autóra. Nem tervez egyelőre gyermeket vállalni, nem egy hétköznapi ember, mint, ahogy egyik sakkozó sem.

Vannak tanítványai, szereti és komoly minőségben fejleszti őket, mégsem hivatásos edző. A diákok alkalmazkodnak a kalandor életmódjához, s az élet egy olyan szegmensét látják benne, amire mindannyiunknak szükségünk van, hogy merjük a dolgokat szabadon megélni.

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük