Tóth Nikoletta országos ifjúsági bajnok!

Újabb nagyszerű eredményt tudhat maga mögött egyik legtehetségesebb fiatal tanítványunk, a 14 éves Tóth Nikoletta, aki megnyerte május végén a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztivál keretein belül tartott országos junior lány bajnokságot.

Nikinek nem ez az első szép eredménye, tavaly augusztusban megszerezte az Európai Uniós bajnoki címet a 14 éven aluli lányok között, amivel kiérdemelte a Woman FIDE Master (WFM) címet is. Ez a mostani győzelem azonban talán ennél is komolyabb teljesítmény, ugyanis ezúttal a majd 140 fős mezőnyben nem csak korosztálytársakkal küzdött meg, hanem nála évekkel idősebb és tapasztaltabb ellenfelekkel is.

Nikit egy kitűnő ifjúsági edző, Jakobetz László indította el a pályáján. A lány hatévesen kézműves foglalkozásra várakozva leült a mester sakkasztalához, aki látva Niki lelkesedését azt javasolta neki, hogy menjen el egy óvodás versenyre és egy nyári sakktáborba. Szeptembertől óvodásként csatlakozott a kerületi sakkegyesülethez, és rendszeres versenyzésbe kezdett, amelynek eredményeképpen a budapesti lány 8 éves korától kezdve stabilan korosztálya legjobbjai közé tartozott, és korcsoportos eredményei alapján több világversenyre is kijutott. Niki 2018-ban került a Polihisztor Akadémiához, ahol előbb Radnai Ádám, majd a vele kiemelten foglalkozó Terbe Julianna lett az edzője.

Niki elmondása szerint kicsi kora óta célja, hogy bekerüljön a magyar női válogatottba, ami mostani teljesítményét látva egyáltalán nem is tűnik távolinak. Addig azonban sok edzés, versenyzés áll még előtte, ezért a továbbtanulás során a sportolói életmódot támogató sportiskolákon gondolkozik leginkább – amilyen a pesterzsébeti “Budapest” Baptista Sportiskola is.

Gratulálunk eddig elért eredményeihez, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük