Terbe Zsuzsanna országos bajnok lett az egyetemisták között

Május 4-én rendezték meg a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sakkbajnokságot. A versenyt minden évben az ELTE szervezi, a lebonyolítás a szokásos, remek minőségben zajlott. A Baptista Szeretetszolgálat támogatott sportolója, Terbe Zsuzsanna a Testnevelési Egyetem színeiben játszott.  Zsuzsi a profik 40 fős  mezőnyében indult, és bravúros győzelmet aratott Korpa Bence nagymester ellen, és végül a hét forduló után övé lett a női aranyérem!

Zsuzsival a verseny után készítettünk interjút:

– Miként néz ki egy egyetemista sakkozó élete?

– Másodéves vagyok a Testnevelési Egyetem sakkedzői szakán. Ez a szak mindössze két éve indult újra, jól érzem magam a közösségben, összetartó diákok a csoporttársaim, ezt tartom a legnagyobb pozitívumnak. Igazán jó érzés sportolói közegben tanulni, más sportágakkal, sportolókkal megismerkedni, barátságot kötni. A testvéremmel járunk például boxolni egy háromszoros VB bajnok hölgyhöz és egy személyi edzőt is megismertünk, akinek az óráit szívesen látogatjuk.

– Az egyetemet levelező szakon végzed, az iskola mégis elvárja a diákoktól, hogy készüljenek. Hogy fér bele ez a versenyzés és az oktatás mellett?

– A vizsgaidőszakban kifejezetten zsúfoltak a napjaim, de az online oktatás által nagyon sok idő tudok megtakarítani, mivel így nem kell utaznom a városon belül. Ezáltal az iskola és a tanítványok mellett jut időm a barátaimra, kikapcsolódásra és a sportra is.

– Az utóbbi időben az értékszámotokon látszik, hogy a testvéred aktívabban foglalkozik a sportkarrierjével.

Igen, Juli úgy döntött, egyelőre nem az egyetemi tanulmányaira összpontosít, az edzésekből is kevesebbet vállal, viszont többet dolgozik edzőinkkel és önállóan is több időt tölt sakkozással. Nekem ez a 3 év az edzői karrierem megalapozásáról szól, a tanítványaink közül többen szintet léptek a hozzáállást tekintve s úgy érzem, szükségük van rám. Ádám hatására egyre több szakértő edző dolgozik a Polihisztor Akadémia diákjainak fejlődésén, ezért módomban áll a nyáron jobban összpontosítani a sakkfejlődésemre.

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük