Csapatvilágbajnokság

Március 5 és 14 között zajlik a 12. férfi és a 7. női sakk-csapatvilágbajnokság a kazahsztáni Astanában. Ezen oktatónk, Terbe Julianna ismét részt vesz a magyar női válogatott tagjaként.

A tornán a világ tíz-tíz legerősebb válogatottja mérkőzik meg egymással körmérkőzéses rendszerben. A magyar csapatok közül ezúttal csak a női válogatott jutott ki, ők a tavaly őszi sakkolimpián szerzett ötödik hellyel érdemelték ki a részvételt. Az Antal Gergely szövetségi kapitány vezette csapat összeállítása hasonló is ahhoz a meglepően jó eredményt elért gárdáéhoz, Julin kívül Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Gara Tícia, illetve újoncként Havanecz Bianka alkotják.

A 21 éves Julinak a tavalyi olimpia volt az első, már a felnőtt mezőnyben lehúzott világversenye. Bár az akkori teljesítményével sem okozott csalódást, most mindenképpen szeretné túlszárnyalni az ottani eredményt. Esélyt lát arra, hogy a hogy a tornán a válogatott ezúttal is az első öt közé kerüljön, ő pedig igyekszik stabilan a magyar női keret tagja maradni. Ennek érdekében a tornára három nagymester (Bánusz Tamás, Aczél Gergely, Pintér József) segítségével, emelt intenzitással készült. Hajrá Juli, hajrá magyarok!

A torna mérkőzéseit itt követhetitek élőben: http://kazchess.kz/world_astana2019/

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük