Hogyan telik a nyár sakkozóként?

A Baptista Szeretetszolgálat által támogatott sakkozóink számára nem feltétlenül a pihenésről szólt a nyár, de ezt Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna és Radnai Ádám cseppet sem bánják.

Az utóbbi hónapok legszebb eredménye számukra, hogy a franciaországi Vaujany Open versenyen Zsuzsi megszerezte a női nemzetközi mesteri címhez szükséges első WIM normát. Ez azt jelenti, hogy még két további feltételt kell teljesítenie ahhoz, hogy Juli után ő is megszerezze ezt a címet.

Juli is tovább folytatta a menetelést felfelé, szeptember végén részt vehet a grúziai Batumiban megtartott sakkolimpián a magyar női válogatott tagjaként. Gratulálunk Juli és Zsuzsi

A lányok a nyár folyamán több fontos versenyen is részt vettek, ezek közül a legnagyobb az Arad Open Nemzetközi Sakkfesztivál volt, ahol Juli a női mezőnyből a második legjobb eredményt érte el, jelentősen növelve Élő-pontszámát és egy nagymestert is megvert.

Eközben itthon a következő generáció képzése folytatódott. A nyár folyamán Ádám visszatért a komoly versenysakk-edzősködéshez, ugyanis hozzá került az ország egyik első számú fiatal tehetsége, Tóth Nikoletta, aki augusztusban meg is nyerte a 14 éven aluli lányok Európai Uniós bajnokságát.

A másik kiemelt tanítvány Ónodi Miklós, aki még csak most lesz harmadikos, de edzői sokat várnak tőle, nyáron negyedik lett a korosztályos magyar bajnokságon.

A sakkiskola a fentieken kívül nyári edzőtábort tartott tanítványainak a Hollán Ernő utcai Polihisztor Klubban, amit a leglelkesebbek számára egy privát balatoni edzőtábor követett. Tovább foglalkoztak a Pannonhalmi Béla Általános Iskola speciális nevelési igényű gyerekeivel, akik számára a sakk a társas érintkezés, a társadalomba való beilleszkedés eszközeként is funkcionál. Közülük Cseke Noémi részt vett az országos korosztályos bajnokságon, Lívia pedig ott volt Seregélyesen a Baptista Szeretetszolgálat nyári edzőtáborában.

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük