Mozgalmasan teltek az ünnepek

Oktatóink az ünnepi időszakot is tartalmasan töltötték. A Karácsony estét már a vonat hálókocsijában ünnepelték útban Svájc felé, ahol a december 26-30 közötti zürichi Christmas Openen Terbe Julianna eddigi legkomolyabb nemzetközi felnőtt eredményét érte el.

Juli a várakozásokat felülmúlva hét meccs alatt 5 pontot szerzett, így a közös férfi-női mezőnyben 32. kiemeltként a 11. helyen végzett, amivel a női résztvevők közül ő lett a verseny legjobbja. Emellett külön öröm, hogy sikerült megvernie eddigi legerősebb ellenfelét, a 2568-as élőpontszámú német nagymestert, Dennis Wagnert. Juli élőpontszámát 40-nel növelte, a versenyen performansz teljesítménye több mint  200-zal haladta meg pontszámát.

Juli elmondása szerint az eredmények megerősítették őt abban, hogy érdemes a komoly nemzetközi versenyek irányába haladni. Zürichben jórészt nála magasabb pontszámú, tapasztaltabb játékosok ellen kellett helyt állnia, és sokukat sikerült is megelőznie. A felnőttek mezőnyébe idén felkerült sakkozó úgy látja, nem csak a versenytapasztalatok terelik a teljes profizmus irányába, hanem maga az érzés is, hogy rendszeresen a komolyabb, fegyelmezettebb európai versenyzői elit közvetlen közelében mozoghat, tapasztalhatja hozzáállásukat. Juli következő nagy versenye a spanyolországi Sevilla Open lesz január 12-20 között.

Juli edzője, Radnai Ádám, aki a versenyen végig segítette őt, részt vett  a december 28-i blitz versenyen, ahol együtt játszhatott egy sakklegendával, Anatolij Karpov egykori szekundánsával, Artur Juszupovval.

Julinak és Ádámnak a verseny során Ádám gimnazista barátja, az Aldi Zürich területi vezetője, Lovas Ádám biztosított szállást, akinek segítségét ezúton is köszönjük!

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük