Két Terbe a válogatottban!

Szeptember közepén a Terbe ikrek két külön válogatottban szerepeltek. Juliannát meghívták a felnőtt női válogatottba, míg Zsuzsanna az Egyetemisták Európa Bajnokságán képviselte hazánkat.

2017-ben Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy megrendezze az 1976 óta tartó Mitropa Kupa sakkversenyt. A nők harmadjára állhattak a dobogó legfelső fokára, míg a férfiak negyedik helyen zártak.

A Közép-európai kupa, ahol 10 ország válogatottjai méretették meg magukat, szeptember 16-25 között zajlott Balatonszárszón. A tavalyi évhez képest annyi változás történt, hogy a női csoportban a táblák számát felemelték 2-ről 4-re. Papp Gábor, a női válogatott szövetségi kapitánya, a régi motorosoknak számító Lázárné Vajda Szidónia és Gara Tícia mellé három fiatal tehetséget hívott meg a fejlődésük érdekében. A csapatot tehát Terbe Julianna, Havanecz Bianka és Kovács Judit egészítette ki.

A verseny felénél úgy tűnt, hogy az addig 100%-ot teljesítő francia csapatot már nem lehet megállítani, azonban a magyar hölgyek egy remek hajrával (4/4 csapatponttal) könyörtelenül átvették a vezetést és nem adtak több lehetőséget ellenfeleiknek.

Terbe Julianna, a Baptista Szeretetszolgálat játékosa, először volt felnőtt válogatott. Juli a gyengébb kezdés után stabilan hozta a pontokat (olykor a második táblán!), ezzel teljesítette is az elvárást, 8/5 ponttal végzett. Juli elmondása szerint hasznos szakmai és pszichológiai tapasztalatokkal gazdagodott. A csapat igazán összetartó volt, a kapitány pedig a nehéz helyzeteket is higgadtan és profin kezelte. Reméljük, hogy legközelebb is szurkolhatunk Julinak és a válogatottnak! Gratulálunk az első helyezéshez!

Egyetemisták Sakk Európa Bajnoksága

A napokban ért véget a spanyolországi Fuengirola városában megrendezett Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokság. A Testnevelési Egyetemet képviselve Terbe Zsuzsanna és Varga Klára ült asztalhoz. Összesen 15 ország és 25 egyetem mérte össze tudását. Mindössze második éve rendezik meg ezt a bajnokságot, de már így is egy rangos, feltörekvő versenysorozatról beszélhetünk.

A lányok a sakk csapatversenyen rapid kategóriában harmadik helyen végeztek, az oroszok és a szerbek mögött. Zsuzsi a második táblán játszott, ahol kiemelkedő eredményével tábladíjat szerzett. Az utolsó napon rendeztek egy egyéni schnell bajnokságot is, ami sajnos, nem úgy alakult, ahogyan illett volna.

Az utazás izgalmasan indult, ugyanis a bőröndök „elugrottak nyaralni egyet Svájcba”, de végül, egy nap csúszással megérkeztek. Ezenkívül a lányok számára zökkenőmentesen mentek a dolgok, jól érezték magukat, örültek a napsütésnek és a tengerpartnak.

Két év múlva Magyarország rendezi az Egyetemisták Európa Bajnokságát, hasonló szép eredményeket várunk, gratulálunk lányok!

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük