Zalakarosi sakksikerek

2017. május 18-26 között rendezték meg a XXXVI. Zalakarosi Sakkfesztivált. A torna nem csak az „A” csoport mezőnyének erőssége miatt említésre méltó, hanem mert a verseny keretein belül rendezték meg a Magyar Férfi és Női Bajnokságot, és a Magyar U20-as Fiú és Lány Bajnokságot is. 18 országból közel 300-an mérettették meg magukat Magyarország legerősebb nemzetközi sakkversenyén.

Terbe Julianna és Csíki Endre az „A”, míg Terbe Zsuzsanna és Radnai Ádám a „B” csoportban indultak.

Az „A” csoportban 119 fő indult, köztük 30-nál több Nagymester és 40-nél több Nemzetközi mester! Itt zajlott a Magyar Női Bajnokság és a Férfi U20-as Bajnokság. Juli erős hajrával az 5. helyen végzett, megelőzve női válogatott konkurenciáját is. Endre 11 évesen(!) a 6. helyen végzett. A baptista tehetségnek erős volt a rajtja, kiegyensúlyozottan játszott magasabb élős ellenfelei ellen. Újabb 25 ponttal gyarapította értékszámát, amivel saját korosztályát vezeti Magyarországon, a világon pedig már a 12.!

A „B” csoportban 2400 értékszám alatti versenyzők indulhattak, azonban így is akadt bőven a mezőnyben Nemzetközi- és FIDE mester, és játszott Női Nagymester is. A csoport külön versenyszáma a Lány U20-as Bajnokság volt, ahol Zsuzsinak sikerült megszerezni az országos bajnoki címet! Ezzel kivívta magának azt a jogot, hogy játszhasson az Olaszországban megrendezésre kerülő Világbajnokságon. Zsuzsi szinte végig vezetett a nagy létszámú mezőnyben, szoros volt a verseny,  a lányok össze sem kerültek, de a hajrát Zsuzsi bírta a legjobban. Ádám közepes teljesítménnyel 9-ből 6 ponttal végzett. Természetesen a lányok készülésében és a mérkőzések elemzésében a verseny folyamán végig segített.

Gratulálunk mindenkinek és további sikereket kívánunk!

Add your thoughts

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük